Τουλάχιστον 80 άνθρωποι φέρονται να αγνοούνται μέχρι στιγμής στη μικρή πόλη του Κεμπέκ Λακ-Μεγκαντίκ, μετά την φονική έκρηξη ενός κομβόι βαγονιών που μετέφεραν αργό πετρέλαιο και πετροχημικά και κατέστρεψε ολόκληρο τμήμα του κέντρου της πόλης, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς .

«Υπήρχαν τουλάχιστον 50 άτομα στο μπαρ. Δεν υπάρχει τίποτα αριστερά», είπε ο πυροσβέστης, ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του. «Το ωστικό κύμα από την έκρηξη ανατίναξε το κτίριο», πρόσθεσε ο ίδιος Αλλά και η καναδική αστυνομία αναμένει ο αριθμός των νεκρών από τη φονική έκρηξη στην εμπορευματική αμαξοστοιχία να αυξηθεί δραματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη πάντως εκφράζονται φόβοι ότι η τελική εικόνα των απωλειών από το δυστύχημα θα επιδεινωθεί τραγικά τις επόμενες ώρες, καθώς Καναδοί αξιωματούχοι και πυροσβέστες δεν εμφανίζονται καθόλου αισιόδοξοι. «Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει ένα θάνατο αλλά αναμένουμε ότι οι νεκροί θα είναι πολύ περισσότεροι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκάι Λαποιντέ. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι 40 έως 80 άνθρωποι αγνοούνται.

Διαβάστε επίσης: Καναδάς: Νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης