Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού της Συρίας και σε άλλες θέσεις νότια της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες και προκαλώντας υλικές ζημιές, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας νωρίς το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε την επίθεση και κατάφερε να καταρρίψει τους περισσότερους από τους πυραύλους, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου.  Ωστόσο δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση εάν η επίθεση αυτή  έχει επηρεάσει τις λειτουργίες του αεροδρομίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ έχει εντείνει τα πλήγματα στα συριακά αεροδρόμια για να διακόψει την αυξανόμενη χρήση εναέριων γραμμών εφοδιασμού από την Τεχεράνη για την παράδοση όπλων προς τους συμμάχους στη Συρία και τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, ανέφεραν περιφερειακές διπλωματικές πηγές και πηγές πληροφοριών στο Reuters.

Η Τεχεράνη έχει υιοθετήσει τις αεροπορικές μεταφορές ως πιο αξιόπιστο μέσο μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις της και στους συμμάχους μαχητές της στη Συρία, μετά από τη διακοπή στις χερσαίες μεταφορές. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια έμειναν άστεγοι από τότε που οι διαδηλώσεις κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011 εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο που προσέλκυσε ξένες δυνάμεις και άφησαν τη Συρία τεμαχισμένη σε ζώνες ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης