Επτά πολίτες της Σιγκαπούρης, ανάμεσά τους πέντε μαθητές δημοτικού σχολείου και ο δάσκαλός τους, περιλαμβάνονται στους 13 νεκρούς από τον σεισμό στο όρος Κινάμπαλου στο Βόρνεο, ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας, νότια της Μαλαισίας.

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε ότι οι σοροί που βρέθηκαν από τις αρχές της Μαλαισίας αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς και ανήκουν σε πέντε μικρούς μαθητές και έναν δάσκαλο δημοτικού σχολείου της περιοχής Ταντζόνγκ Κατόνγκ», ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας της Σιγκαπούρης. Ένας οδηγός, συμπατριώτης τους, ο οποίος είχε συνοδεύσει τους μαθητές στη σχολική εκδρομή στην ορεινή περιοχή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους πεζοπόρους, σκοτώθηκε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον σεισμό, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Παρασκευή στο όρος Κινάμπαλου, της περιφέρειας Σαμπάχ στο νησί Βόρνεο. Ομάδα 80 διασωστών μετέχει σήμερα στις επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό τους. Το Σάββατο διασώθηκαν 137 πεζοπόροι, οι οποίοι είχαν παραμείνει παγιδευμένοι επί ώρες στο βουνό.

Ο σεισμός, ένας από τους ισχυρότερους που έχουν σημειωθεί στη Μαλαισία εδώ και δεκαετίες, προκάλεσε τεράστιες κατολισθήσεις και πτώσεις πολύ μεγάλων όγκων βράχων. Το βουνό Κινάμπαλου, με ύψος 4.095 μέτρων, συγκαταλέγεται στις ψηλότερες κορυφές της νοτιοανατολικής Ασίας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και από τα πιο πολυσύχναστα στην περιοχή αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης