Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι απώθησε επίθεση ανταρτών την Παρασκευή κατά του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, προπυργίου των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, παρά την εφαρμογή της εκεχειρίας.

«Πολλοί αντάρτες, με την υποστήριξη έξι αρμάτων, επιτέθηκαν χθες στις 19.30 εναντίον του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, τους οποίους ηρωικά απώθησαν οι στρατιώτες» ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του γενικού επιτελείου της ουκρανικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία. Γύρω στις 20.50, οι αντάρτες έκαναν χρήση πυρών πυροβολικού εναντίον θέσεων των ουκρανικών δυνάμεων που ελέγχουν το αεροδρόμιο. Νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον του αεροδρομίου ερρίφθησαν πυρά, ανέφερε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι του Ντονέτσκ δήλωσαν σήμερα ότι άκουσαν σύντομους αλλά σφοδρούς βομβαρδισμούς χθες από την περιοχή του αεροδρομίου. Γύρω από το αεροδρόμιο, δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στις θέσεις των αντιμαχόμενων πλευρών. Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ανταρτών στο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης