Την άποψή του ότι η ευρωζώνη πρέπει να ενισχύσει τη συνεργασία της για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης στις αγορές σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξέφρασε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει ανοσία σε ό,τι μπορεί να συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάσους Κουέλιου σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνοχή των χωρών που αποτελούν την ευρωζώνη, ώστε να αποφευχθεί ακριβώς η μετάδοση (της κρίσης) σε χρηματοοικονομικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία χαρακτηρίζεται συχνά μια από τις πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, καθώς έχει ακόμη έναν από τους υψηλότερους λόγους χρέους στην ΕΕ, παρά το δικό της πρόγραμμα στήριξης. Το επιτόκιο των 10ετών κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας αυξήθηκε 34 μονάδες βάσης στο 3,08% χθες.

Ο Πάσους Κουέλιου πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη ή όχι, αλλά εάν αυτό συμβεί, σημείωσε πως είναι σημαντικό να βρεθεί μια «στιβαρή λύση από την ευρωζώνη, ώστε οι 18 χώρες που θα παραμείνουν (σ.σ. στο ενιαίο νόμισμα) να αντέξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης