Οι γαλλικές αρχές σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Σαλάχ Αμπντεσλάμ τρεις φορές μετά τις αιματηρές επιθέσεις του Παρισιού αλλά τον άφησαν να φύγει.

Ο 26χρονος τζιχαντιστής, που πλέον θεωρείται ο νούμερο ένα καταζητούμενος της Ευρώπης, ξεγλίστρησε επιδέξια από τις γαλλικές αρχές μαζί με τους συνεργούς τους, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν αμέσως μετά τις επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, οι αστυνομικές πηγές κατάφεραν να συνθέσουν το «πάζλ» της διαφυγής του Αμπντεσλάμ με τη βοήθεια ενός φίλου του, που συνελήφθη στο Βέλγιο. Ο Χαμζά Ατού, ο οποίος κατηγορείται με υποβοήθηση τρομοκρατικής επίθεσης, είπε στους εισαγγελείς ότι ήταν μαζί με τον τζιχαντιστή το βράδυ της επίθεσης και πως η αστυνομία τους σταμάτησε τρεις φορές.

Μέχρι σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι η αστυνομία είχε σταματήσει μόνο μια φορά το αυτοκίνητο του τρομοκράτη. «Την πρώτη φορά, οι αστυνομικοί μας ρώτησαν αν είχαμε κάνει ναρκωτικά» φέρεται να δήλωσε ο Άτου, ο οποίος κάπνιζε κάνναβη στο αυτοκίνητο μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους.

Ο Αμπτεσλάμ παρέμεινε σιωπηλός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αστυνομία είπε ότι αυτό δεν είναι καλό αλλά πως εκείνη την ημέρα δεν ήταν αυτό προτεραιότητα» δήλωσε ο Βέλγος, που αποκάλυψε ότι τις άλλες δύο φορές τους ζητήθηκαν μόνο οι ταυτότητές τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης