Την παραίτησή του έκανε γνωστή, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, μετά το ερωτικό σκάνδαλο που ξέσπασε προ ημερών. 

Ειδικότερα, ο 42χρονος πολιτικός, φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύμβουλό του και οι κάμερες ασφαλείας του υπουργείου τούς «έπιασαν» σε τρυφερές περιπτύξεις, με την εφημερίδα Sun να δημοσιεύει τις εν λόγω φωτογραφίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ματ Χάνκοκ, παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας κατά του Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε τη σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του… Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι θέλει να είναι κοντά στα παιδιά του αυτή τη στιγμή. 

Η Downing Street έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια και πατέρας τριών παιδιών, ο Χάνκοκ, απολογήθηκε για «παραβίαση των οδηγιών κοινωνικής απόστασης σε αυτές τις συνθήκες» στο καυτό τετ-α-τετ, λέγοντας: «απογοήτευσα τον κόσμο και λυπάμαι πολύ για αυτό».

«Εργαστήκαμε τόσο σκληρά ως χώρα για να πολεμήσουμε την πανδημία», αναφέρει ο Χάνκοκ στην επιστολή του. «Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι η ιδιωτική ζωή μου να αποσπάσει την προσοχή από αυτήν τη σταθερή προσήλωσή μας για έξοδο από την κρίση» πρόσθεσε.

Ο Χάνκοκ έπαιζε κεντρικό ρόλο στον αγώνα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση ή μιλούσε στο ραδιόφωνο προτρέποντας τους Βρετανούς να τηρούν τα αυστηρά μέτρα.

«Το οφείλουμε στον λαό που θυσίασε τόσα πολλά σ’ αυτήν την πανδημία να είμαστε ειλικρινείς όταν τον απογοητεύουμε όπως έκανα εγώ παραβιάζοντας την οδηγία», σημειώνει στην επιστολή του.

Στην απάντησή του, ο Τζόνσον αναφέρει ότι λυπάται που παρέλαβε αυτήν την επιστολή. «Θα πρέπει να είστε πολύ υπερήφανος για τις υπηρεσίες σας», ανέφερε, δηλώνοντας «ευγνώμων» για τη στήριξη που έλαβε από τον Χάνκοκ. «Πιστεύω ότι η συνεισφορά σας στον λαό δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Ποια είναι η «γυναίκα- αράχνη»

Η 43χρονη Τζίνα Κολαντάντζελο, η γυναίκα με την οποία φιλήθηκε ο Χάνκοκ, είναι παντρεμένη με τον εκατομμυριούχο ιδρυτή της εταιρείας Oliver Bonas και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Οι δυο τους, όπως αναφέρουν πηγές, γνωρίζονται από το Oxford University, εκεί όπου ο Χάνκοκ γνώρισε επίσης και τη σύζυγό του, Μάρθα Μίλαρ.

Ο Χάνκοκ προσέλαβε την Κολαντάντζελο πέρσι. Όπως μάλιστα αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, αρχικά διορίστηκε στο Υπουργείο Υγείας σε θέση άμισθης συμβούλου και στη συνέχεια ως αμειβόμενη μη εκτελεστική διευθύντρια, γεγονός που έχει ανοίξει μια συζήτηση γύρω από το πρόσωπό της και τους χειρισμούς του Ματ Χάνκοκ.

Σημειώνεται ότι πέρσι οι Sunday Times είχαν υποστηρίξει ότι ο κ. Χάνκοκ δεν είχε δηλώσει ως όφειλε τον διορισμό της νέας του συμβούλου. Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εν λόγω αποκάλυψη, τόνισε ότι οποιοσδήποτε διορισμός στον κρατικό μηχανισμό γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης. 

Νέος υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Σατζίντ Τζάβιντ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ, θα αντικαταστήσει τον Ματ Χάνκοκ στο υπουργείο Υγείας, μετά την παραίτηση του τελευταίου. 

Σημειώνεται ότι ο Τζάβιντ παραιτήθηκε πέρσι από την κυβέρνηση αφού αρνήθηκε να αποπέμψει τους πολιτικούς συμβούλους του, όπως του είχε ζητήσει ο Τζόνσον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης