Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19 μέχρι τις 29 Ιουνίου, μετά την άνοδο του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν θα απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 ατόμων, ενώ εστιατόρια και καφέ θα κλείνουν το βράδυ. Παράλληλα θα κλείσουν οι περιοχές όπου συγκεντρώνονταν οι οπαδοί για να παρακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σομπιάνιν είχε τονίσει αυτή την εβδομάδα ότι η Μόσχα είναι αντιμέτωπη με ένα νέο, πιο επιθετικό και μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Νωρίτερα τον Ιούνιο ο δήμαρχος της Μόσχας είχε ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους εργαζόμενους σε κάποιου τομείς και είχε κηρύξει αυτή την εβδομάδα «μη εργασίας». Οι επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν στη Μόσχα από τη Δευτέρα, επεσήμανε ο Σομπιάνιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης