Παρατείνεται το αυστηρό lockdown στο Κίεβο ως τις 30 Απριλίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 14:43
Παρατείνεται το αυστηρό lockdown στο Κίεβο ως τις 30 Απριλίου

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, θα παραμείνει υπό αυστηρό lockdown μέχρι τις 30 Απριλίου, καθώς αυξάνεται ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από Covid-19 παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

«Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή, το νοσοκομειακό σύστημα δεν θα αντεπεξέλθει σε τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών και θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι θάνατοι» είπε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, το Κίεβο έχει ήδη περιορίσει τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς, έχει κλείσει τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα και έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων παρουσία θεατών. Τα καφέ και τα εστιατόρια επιτρέπεται να δίνουν μόνο φαγητό για το σπίτι, ενώ έχει γίνει σύσταση για τηλεργασία προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ωστόσο, το Κίεβο εξακολουθεί να προηγείται άλλων περιοχών με σχεδόν 1.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού και πάνω από 40 θανάτους από Covid-19 να καταγράφονται καθημερινά.

«Η επιδημιολογική κατάσταση δεν βελτιώνεται σημαντικά και αυτός είναι ο λόγος που η πόλη θα διατηρήσει τους ήδη ισχύοντες περιορισμούς» είπε ο δήμαρχος.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει σχεδόν 1,9 εκατομμύριο μολύνσεις και 38.225 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο χρόνο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 14:54