Παρατάθηκε για τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κολομβία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 10:48
Παρατάθηκε για τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κολομβία

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφασίστηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες, ενώ η χώρα εισέρχεται σήμερα στην ένατη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού.

«Σήμερα θέλω να σας ενημερώσω ότι μαζί με τον υπουργό Υγείας Φερνάντο Ρουίς και την ομάδα των ειδικών αποφασίσαμε να παραταθεί η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης ως την 31η Μαΐου» ανέφερε ο αρχηγός του κράτους.

Η ισχύς του μέτρου τυπικά θα εξέπνεε την Κυριακή.

Έχουν χορηγηθεί 66.000 δόσεις εμβολίων, κυρίως σε μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, βάσει του εθνικού σχεδίου ανοσοποίησης.

Ο κ. Ντούκε είπε χθες ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται για να διπλασιάσει τις δόσεις του κινεζικού εμβολίου που θα έχει στη διάθεσή της από τα 5 στα 10 εκατομμύρια.

Συνολικά, η χώρα των περίπου 50 εκατ. κατοίκων έχει συνάψει συμφωνίες για την προμήθεια 61,5 εκατ. δόσεων εμβολίων, που επαρκούν για 32,5 εκατομμύρια ανθρώπους, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες και μέσω του COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ως αυτό το στάδιο, η Κολομβία έχει καταγράψει 59.396 θανάτους εξαιτίας της SARS-CoV-2 επί συνόλου 2,24 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (αντίστοιχα 136/3.683 σε 24 ώρες).

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 10:53