Σε ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Πάφου η επίσημη παραλαβή των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων τύπου Κamov 32 τα οποία εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και που από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Τα έντεκα μέλη του πληρώματος των δύο ελικοπτέρων θα διαμένουν σε χώρους που έχουν διαμορφωθεί ειδικά σε μικρή απόσταση από το ελικοδρόμιο που θα απογειώνονται τα δύο ελικόπτερα τα οποία μεταφέρουν κάδους πέντε τόνων νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζιή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είναι σημαντικός ο ρόλος των ελικοπτέρων πυρόσβεσης για τον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς, και πρόσθεσε πως μπορούν επίσης να επιχειρήσουν σε περιοχές που τα οχήματα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση. Τα ελικόπτερα παραλήφθηκαν σήμερα επίσημα από την Κυπριακή Δημοκρατία και όπως ανέφερε η κ Κεμιτζιή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου μπορεί να τα θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επίσης μαζί με τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, η Δημοκρατία θα χρησιμοποιεί για σκοπούς πυρόσβεσης από φέτος και τα δύο καινούργια ελικόπτερα της Αστυνομίας «Αugusta».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης