Οι Αρχές του Ισημερινού θα απαγορεύσουν την είσοδο στους αλλοδαπούς ταξιδιώτες από αφρικανικές χώρες και θα απαιτούν πιστοποιητικά πλήρους εμβολιασμού αυτών από τις υπόλοιπες για να τους επιτρέπει να μπαίνουν στην επικράτειά του, εξαιτίας του εντοπισμού της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού, ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας, ο Γκιγιέρμο Λάσο.

Ο Ισημερινός προστέθηκε στον αυξανόμενο αριθμό των χωρών της υφηλίου που λαμβάνουν μέτρα εξαιτίας της Όμικρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για όλους μας στον Ισημερινό αυτή η παραλλαγή πρέπει να ιδωθεί σαν κλήση αφύπνισης για να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε ο κ. Λάσο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του προς τους πολίτες, τους οποίους κάλεσε να εμβολιαστούν. «Είναι καιρός να ανανεώσουμε τον αγώνα μας» εναντίον της πανδημίας, επέμεινε.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ αύριο Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου.

Ταξιδιώτες που έρχονται από ή πέρασαν από τη Νότια Αφρική – όπου ανακοινώθηκε ο εντοπισμός της Όμικρον την Παρασκευή –, την Μποτσουάνα, την Αίγυπτο, τη Μοζαμβίκη, το Λεσότο, τη Ζιμπάμπουε, το Εσουατίνι και τη Ναμίμπια δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταξιδιώτες από τον υπόλοιπο κόσμο θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού και βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στις προηγούμενες 72 ώρες για να τους επιτρέπεται η είσοδος. Δεν εξαιρούνται τα παιδιά μεταξύ δύο και δεκαέξι ετών.

Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής καταγράφηκε λίγο καιρό μετά την απόφαση που πήρε το Κίτο να ανοίξει (από αύριο) τα σύνορα με την Κολομβία. Η κυβέρνηση πλέον θα υιοθετήσει πιο σταδιακή προσέγγιση ως προς το άνοιγμα, είπε ο αρχηγός του κράτους. «Η πρώτη φάση θα αφορά τη μεταφορά εμπορευμάτων με πρωτόκολλα βιοασφάλειας, δυνάμει των συμφωνιών των υπουργείων Μεταφορών των δύο χωρών», ανέφερε ο κ. Λάσο.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να έχει εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού μέσα στον Δεκέμβριο και ο συντηρητικός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως είναι διαθέσιμος επαρκής αριθμός δόσεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης