Η ταχεία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη Βραζιλία συνιστά «μια μεγάλη απειλή» για την Παραγουάη, η οποία έχει κατορθώσει να συγκρατήσει την εξέλιξη της πανδημίας τους τελευταίους δύο μήνες επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα απαγόρευσης, δήλωσε χθες ο πρόεδρος Μάριο Άμπντο.

Πάνω από τα μισά από τα 563 κρούσματα του ιού που έχουν καταγραφεί στην Παραγουάη είναι μεταξύ ατόμων που εισήλθαν στη χώρα από τη Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Οι περισσότεροι άνθρωποι με την ασθένεια στην Παραγουάη έχουν τεθεί σε καραντίνα σε καταφύγια που φυλάσσονται από τον στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγουανές αρχές ανησυχούν για την ταχεία εξάπλωση της νόσου τις τελευταίες ημέρες. Η Βραζιλία και η Παραγουάη μοιράζονται σύνορα μήκους 400 χιλιομέτρων, όπου επικρατούν συνήθως χαλαροί έλεγχοι.

«Η Βραζιλία είναι ίσως σήμερα το μέρος με την ταχύτερη εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, και αυτό είναι μια μεγάλη απειλή για τη χώρα μας», δήλωσε ο Άμπντο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Έχω ήδη ενισχύσει και στρατιωτικοποιήσει τα πιο ευάλωτα μέρη των συνόρων», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή 751 νέους θανάτους εξαιτίας του ιού μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ σε μια μέρα, στην πλέον πληγείσα από τον ιό χώρα στη Λατινική Αμερική, που πλέον αριθμεί συνολικά σχεδόν 150.000 κρούσματα μόλυνσης και 10.000 θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης