Την εκτίμηση ότι «όσο πιο γρήγορα τελειώνουμε με την 3η αξιολόγηση, τόσο πιο καθαρή θα είναι “καθαρή” θα είναι η έξοδος από τα μνημόνια», εξέφρασε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Στη ραδιοφωνική του συνένετυξη, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για την πρόοδο με την οποία προχωρά η 3η αξιολόγηση και εξέφρασε την άποψη ότι είναι «εφικτή η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας στις 4 Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «αν τελειώσουμε με την 3η αξιολόγηση, αυτά που μένουν ως προαπαιτούμενα είναι λίγα. Οπότε το 1ο εξάμηνο του 2018 θα συγκεντρωθεί η προσοχή όλων -της Ελλάδας, των δανειστών, του ΔΝΤ- στον περαιτέρω προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους -αυτόν τον αλγόριθμο που συμφωνήθηκε στις 15 Ιουνίου-, στα επόμενα βήματα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και στην αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίο θα βγούμε από το μνημόνιο τον Αύγουστο του ’18».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, ωστόσο, υποστήριξε ότι «μετά το τέλος των μνημονίων δεν σκοπεύουμε να ξεσαλώσουμε. Τα ελλείμματα και τα χρέη που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια, βαραίνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι να διατηρήσουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά και φυσικά θα έχουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Τέλος, εκτίμησε ότι «τα μέτρα για το ’19 και το ’20 προφανώς και έχουν κόστος, αλλά παλεύουμε να βγάλουμε τη χώρα -και βρισκόμαστε σε έναν δρόμο καλό, ολοένα και καλύτερο,- από ένα βαθύ πηγάδι που την έριξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που τριπλασίασαν την ανεργία και προκάλεσαν μια ύφεση 25%».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης