Οι αγοραστές έκαναν ουρά έξω από τα σούπερ μάρκετ από τα ξημερώματα στη Βρετανία εν μέσω φόβων για έλλειψη τροφίμων ειδικά μετά την κίνηση της Γαλλίας να διακόψει τη μετακίνηση ανθρώπων και φορτηγών προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προμηθευτές, προειδοποίησαν για τον κίνδυνο έλλειψης κυρίως στα λαχανικά και τα εσπεριδοειδή ενώ εκφράζονται φόβοι ότι φρέσκο κρέας μπορεί να σαπίζει στα φορτηγά καθώς οι μεταφορείς κάθονταν σε μεγάλες ουρές στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φορτηγά σταθμεύουν κοντά στο Folkestone του Κεντ στην Αγγλία μετά το κλείσιμο του λιμανιού του Ντόβερ λόγω της απόφασης της Γαλλίας να απογορεύσει όλα τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών

Με αυτά τα δεδομένα, οι αγοραστές, φούλαραν τα καροτσάκια τους και τα ράφια των σούπερ μάρκετ άρχισαν να αδειάζουν από το πρωί της Δευτέρας.

Η κυβέρνηση συστήνει ψυχραιμία, λέγοντας ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού της Βρετανίας είναι «διαφορετικές και ανθεκτικές» και παρότρυνε τους ανθρώπους να μην λειτουργούν με πανικό αδειάζοντας ράφια των σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Οι άνθρωποι πρέπει να ψωνίζουν κανονικά και να συνεχίζουν να είναι ψύχραιμοι κατά τις αγορές τους».

Η Γαλλία όπως και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τις πτήσεις για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου λόγω του νέου στελέχους covid που εντοπίστηκε στη χώρα.

Πηγή – Φωτο: dailymail

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης