Ένας Παλαιστίνιος εισχώρησε την Κυριακή σε έναν ισραηλινό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και μαχαίρωσε θανάσιμα μία γυναίκα μέσα στο σπίτι της, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ένας τρομοκράτης δολοφόνησε έναν πολίτη στο σπίτι του στην κοινότητα Οτνίελ (σ.σ. οικισμός)» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός, προσθέτοντας πως ο δράστης καταζητείται. «Εισήλθε στο σπίτι και μαχαίρωσε το θύμα μέχρι θανάτου. Οι δυνάμεις (ασφαλείας) καταδιώκουν τον τρομοκράτη» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παλαιστίνιοι που κατοικούν στα γύρω χωριά περιγράφουν ένα αληθινό ανθρωποκυνηγητό του άνδρα με την κινητοποίηση ελικοπτέρων και πολλών στρατιωτικών οχημάτων στους δρόμους.

Είναι η πρώτη επίθεση που πραγματοποιείται σε σπίτι που βρίσκεται σε ισραηλινό οικισμό μετά το ξέσπασμα της βίας στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, Από την 1η Οκτωβρίου, συνολικά 155 Παλαιστίνιοι και 24 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων εναντίον αμάχων ή μελών των ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως με μαχαίρι. Οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια συγκρούσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα επεισόδια βίας έχασαν επίσης τη ζωή τους ένας Αμερικανός και ένας Ερυθραίος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης