Ένας 75χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου χτυπήθηκε από όχημα στην υπηρεσία της ισραηλινής αστυνομίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Σουλεϊμάν αλ-Χατάλιν, γνωστός στους Παλαιστίνιους ως βετεράνος διαδηλωτής εναντίον του ισραηλινού εποικισμού, στάθηκε μπροστά σε έναν γερανό που είχε σταλεί στο χωριό του Ουμ ελ-Χέιρ, στις 5 Ιανουαρίου, για να κατασχέσει αυτοκίνητα που δεν διέθεταν άδεια, δήλωσε ένας συγγενής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγγενής, ο Χάζεμ αλ-Χατάλιν, είπε πως ο Σουλεϊμάν αλ-Χατάλιν χτυπήθηκε από πρόθεση από τον γερανό, που «τον πάτησε με τους μπρος και τους πίσω τροχούς», προτού αποχωρήσει.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δεν ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters για σχόλια μετά την ανακοίνωση του θανάτου του άνδρα.

Σε δήλωση που είχε δημοσιευθεί στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz της 14ης Ιανουαρίου, η αστυνομία ανέφερε πως Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον του φορτηγού και των αστυνομικών δυνάμεων που το συνόδευαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταματήσουν και να βοηθήσουν έναν άνδρα που είχε σκαρφαλώσει στο όχημα και ο οποίος είχε πέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε πως ο Χατάλιν υπέκυψε στο νοσοκομείο από τραύματα που έφερε στο κεφάλι, στην κοιλιά και στο στήθος. Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγιεχ έγραψε στο Facebook πως «πέθανε υπερασπιζόμενος το χωριό του».

Κάτοικοι του χωριού είπαν πως τα αυτοκίνητα που επιδίωξε να απομακρύνει η αστυνομία με τον γερανό είχαν αγοραστεί από Ισραηλινούς σε χαμηλή τιμή αφού απέτυχαν να περάσουν από τον ετήσιο τεχνικό έλεγχο στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη στον πόλεμο του 1967 και θέλει να καταστήσει την περιοχή, μαζί με τη Λωρίδα της Γάζας, τμήμα ενός μελλοντικού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης