Παλαιστίνιος κρατούμενος σε φυλακή του Ισραήλ, που η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ απαιτεί να αφεθεί ελεύθερος, συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 140 ημέρες, κατά πληροφορίες του Τύπου.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ασάφ Χαροφέ, κοντά στο Τελ Αβίβ, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η κατάσταση του Χισάμ Αμπού Χάουας είναι σοβαρή, αρνήθηκε όμως πως η ζωή του 40χρονου κρατουμένου διατρέχει κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποίησε το Σάββατο ότι θα σημειωθεί «έκρηξη», απειλώντας να τερματίσει την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει στη Λωρίδα της Γάζας, εάν ο άνδρας δεν αποφυλακιστεί.

Ο Χισάμ Αμπού Χάουας κατάγεται από τη Ντούρα, κοντά στη Χεβρόνα, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Τελεί υπό «διοικητική κράτηση» από τον Οκτώβριο του 2020. Το μέτρο αυτό επιτρέπει στις Αρχές του Ισραήλ να κρατούν φυλακισμένους Παλαιστίνιους για έξι μήνες -διάστημα που μπορεί να ανανεώνεται- χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες επισήμως.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, ο απεργός πείνας θεωρείται προσκείμενος στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του γενειοφόρου άνδρα, που πλέον είναι σκελετωμένος και μοιάζει πολύ αδύναμος.

Η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε, μέσω Twitter, ότι μέλος της εξέτασε τον κρατούμενο. Ο γιατρός αυτός τόνισε πως ο άνδρας «διατρέχει κίνδυνο άμεσου θανάτου», καθώς έχει εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο καλίου στον οργανισμό του και πιθανόν καρδιακές αρρυθμίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης