Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερεκάτ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό, μεταφέρθηκε σήμερα με ασθενοφόρο από το σπίτι του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε νοσοκομείο του Ισραήλ για θεραπεία καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, ανακοίνωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 65χρονο Ερεκάτ να μεταφέρεται πάνω σε φορείο μέσα σε ισραηλινό ασθενοφόρο έξω από το σπίτι του στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερεκάτ, ο οποίος είναι επίσης γενικός γραμματεάς της PLO, ανακοίνωσε στις 8 Οκτωβρίου ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Υπάρχει αυξημένη ανησυχία για την υγεία του επειδή το 2017 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα στις ΗΠΑ.

“Μετά από την μόλυνσή του με κορωνοϊό και εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει στο αναπνευστικό του σύστημα, η κατάσταση του δρα Ερεκάτ απαιτεί τώρα ιατρική νοσοκομειακή φροντίδα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διαπραγματευτικών Σχέσεων της PLO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι ο Ερεκάτ θα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, αλλά δεν διευκρίνισε σε ποιο.

Μέλος της Φάταχ, της ισχυρής πολιτικο-στρατιωτικής οργάνωσης στους κόλπους της PLO, ο Ερεκάτ είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παλαιστινιακής ηγεσίας επί δεκαετίες.

Είναι επίσης ένας από τους ανώτερους συμβούλους του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και έχει διατελέσει σε υψηλά αξιώματα και υπό τον προκάτοχο του Αμπάς στην ηγεσία, τον Γιάσερ Αραφάτ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης