Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια μαχών που ξέσπασαν τανάμεσα σε μέλη δύο φυλών του Πακιστάν που διεκδικούν εδάφη σε μια ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί και τοπικοί αξιωματούχοι.

Μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι φυλές Μάντα Χελ και Παϊπάλι Καμπούλ Χελ, στο βόρειο Ουαζιριστάν, ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις από την Παρασκευή, διεκδικώντας αμφότερες τον έλεγχο της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μάχες στο χωριό Λαοάρα Μάντι, στην περιοχή Ντάτα Χελ, έχουν μέχρι στιγμής απολογισμό 47 νεκρούς και 25 τραυματίες» ανέφερε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, ο απολογισμός είναι 36 νεκροί και 15 τραυματίες. Κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι έχουν ξεσπάσει αιματηρές συγκρούσεις.

Το βόρειο Ουαζιριστάν είναι μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές του Πακιστάν, όπου ο στρατός δεν έχει τον έλεγχο και όπου δρουν ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις περιοχές αυτές τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο και υποστηρίζει ότι αποτελούν εφαλτήριο των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης