Λιντάρισαν και έκαψαν υπόπτους για το μακελειό σε εκκλησίες στο Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015, 13:32
Λιντάρισαν και έκαψαν υπόπτους για το μακελειό σε εκκλησίες στο Πακιστάν
Βόμβες οι οποίες εξερράγησαν έξω από δύο εκκλησίες στη Λαχόρη του Πακιστάν στοίχισαν τη ζωή σε 14 ανθρώπους ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 80. Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους πακιστανούς Ταλιμπάν.Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών η μία από την άλλη σε ένα προάστιο της ανατολικής Λαχόρης στο οποίο κατοικούν κυρίως χριστιανοί.Μετά τις εκρήξεις, οργισμένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και λιντσάρισαν δύο υπόπτους. Σύμφωνα με αναφορές, το πλήθος έκαψε τα σώματα των δύο υπόπτων.

 «Καθόμουν σ' ένα κατάστημα κοντά στην εκκλησία όταν μια έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. Έτρεξα προς το σημείο και είδα τον φρουρό να παλεύει με΄έναν άνδρα ο οποίος προσπαθούσε να μπει στην εκκλησία. Αφού δεν τα κατάφερε, ανατινάχθηκε», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας και διευκρίνισε πως σκοτώθηκε και ο φρουρός.

Ισλαμιστές στο Πακιστάν έχουν επιτεθεί σε χριστιανούς και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες πολλές φορές κατά την τελευταία δεκαετία. Πολλοί χριστιανοί, οι οποίοι αποτελούν λιγότερο από το 2% του πληθυσμού του Πακιστάν, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν τους προστατεύει.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015, 18:27