Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε 20 υπόπτους, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις σεξουαλικές επιθέσεις και τις δολοφονίες τουλάχιστον τριών μικρών αγοριών, σε μια περιοχή όπου εκφράζονται φόβοι ότι δρα ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Ο 8χρονος Μοχάμαντ Φαϊζάν, που είχε εξαφανιστεί ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από την κοντινή αγορά, βρέθηκε νεκρός σε μια βιομηχανική περιοχή στο Τσουνιάν, στα νότια της Λαχόρης. Σε μικρή απόσταση εντοπίστηκαν τα λείψανα άλλων δύο αγοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, άλλα τρία παιδιά από την ίδια περιοχή έχουν εξαφανιστεί από τα μέσα του έτους ενώ την περασμένη εβδομάδα, μετά τη μακάβρια ανακάλυψη των Αρχών, χάθηκε άλλο ένα αγόρι.

«Το γεγονός ότι εντοπίσαμε τρία πτώματα στο ίδιο σημείο υποδηλώνει ότι μπορεί να εμπλέκεται ένας κατά συρροή δολοφόνος», εξήγησε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ζουλφικάρ Χαμίντ. Ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ζαχίντ Ναουάζ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν σταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις δείγματα DNA από 20 υπόπτους.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα, αποκλείοντας δρόμους και καταστρέφοντας μαγαζιά, οργισμένοι για τις δολοφονίες των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανάθρεψα το παιδί μου για οκτώ χρόνια… Δεν το αντέχω, θέλω δικαιοσύνη», είπε η Αμτάλ Σαλάμ, η μητέρα του Φαϊζάν. Από το καθιστικό του σπιτιού της φαίνεται ο τάφος του μικρού παιδιού.

Το Τσουνιάν βρίσκεται στην περιφέρεια Κασούρ, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλές σεξουαλικές επιθέσεις και βιαιοπραγίες εναντίον παιδιών. Πολλοί ντόπιοι λένε ότι αυτό το κύμα βίας συνεχίστηκε επειδή οι υπεύθυνοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ και οι Αρχές δεν ενήργησαν όπως όφειλαν για να συλλάβουν τους δράστες.

Το 2015 διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσαν βίντεο που έδειχναν σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος εκατοντάδων παιδιών. Πέρυσι, το πτώμα μιας 7χρονης βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το δωδέκατο κορίτσι που απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Κασούρ μέσα σε έναν χρόνο. Ένας άνδρας καταδικάστηκε για τον φόνο της και εκτελέστηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης