Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την οργή του για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Πακιστάν να απελευθερώσει έναν Πακιστανοβρετανό Ισλαμιστή εξτρεμιστή που είχε καταδικαστεί για τον αποκεφαλισμό το 2002 του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα την αναίρεση της καταδίκης σε θάνατο του Άχμεντ Ομάρ Σαΐντ Σέιχ, ο οποίος ήταν ο κύριος ύποπτος της απαγωγής και της δολοφονίας το 2002 του Ντάνιελ Περλ, δημοσιογράφου της Wall Street Journal. Η απόφαση άνοιξε τον δρόμο για την άμεση αποφυλάκισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε την απόφαση «προσβολή των θυμάτων τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, η Ψάκι κάλεσε την πακιστανική κυβέρνηση να επανεξετάσει γρήγορα τις νομικές επιλογές, όπως να επιτρέψει στις ΗΠΑ να ασκήσουν διώξεις σε αυτούς που αθωώθηκαν.

Η απόφαση του πακιστανικού δικαστηρίου έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για τις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν, καθώς η νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επανεξετάζει την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν στην οποία το Πακιστάν διαδραματίζει κεντρικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης