Συγκλονιστικό είναι το video που ήρθε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που ο 24χρονος Κόνορ Μπετς εξουδετερώνεται από την αστυνομία κατά την διάρκεια της πολύνεκρης επίθεσης στο Ντέιτον του Οχάιο.

Στο εν λόγω βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας φαίνονται πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να γλιτώσουν από τον δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά φαίνεται και ο 24χρονος ο οποίος κρατώντας παρατεταμένο το όπλο του δέχεται τα πυρά της αστυνομίας και πέφτει στο έδαφος, λίγο πριν μπει σε μαγαζί.

Από την επίθεση που εξαπέλυσε ο 24χρονος σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε άλλα 27, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και η αδερφή του. 

(Πηγή video: Daily Mail)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή τον σταμάτησαν σε 30 δευτερόλεπτα – πριν μπει στο κατάστημα, που ήταν γεμάτο κόσμο. 

Ο δράστης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και το όπλο που χρησιμοποίησε ήταν διαμετρήματος 223 και ήταν ικανό να ρίξει 100 σφαίρες σε κάθε «γέμισμα».

Ο δράστης Κόνορ Μπετς

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ενώ όσοι τον ήξεραν μιλούν για ένα «καλό παιδί, που δεν μιλούσε ποτέ για βία και δεν δημιουργούσε προβλήματα».

Έξι από τα εννέα θύματά του είναι Αφροαμερικανοί, όμως η αστυνομία δεν πιστεύει πως στα 30 δευτερόλεπτα που πρόλαβε να πυροβολήσει, μπόρεσε να στοχεύσει ειδικά μαύρους Αμερικανούς, αλλά αντίθετα, πυροβολούσε στα τυφλά.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης