Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που διεξήχθησαν σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίες είναι πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από τη Ρωσία.

«Το Ισραήλ αναγνωρίζει την (εθνική) κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα και οι τοπικές αρχές των τεσσάρων περιοχών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) υποστήριξαν ότι, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, οι κάτοικοι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ενσωμάτωσής τους στη Ρωσία.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο, το Ισραήλ υιοθέτησε μια μάλλον επιφυλακτική στάση, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις και με τις δύο χώρες. Απέφυγε μεταξύ άλλων να εφοδιάσει με όπλα την Ουκρανία, έστειλε όμως αμυντικό εξοπλισμό, όπως κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Την Κυριακή, ο πρέσβης του Ισραήλ στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναλάβει τη νοσηλεία 20 Ουκρανών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης