Σφοδρές εκρήξεις από πυρά πυροβολικού ακούγονταν στα προάστια της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν το Κίεβο και η Μόσχα περί του ότι συμφωνήθηκαν βήματα για τον τερματισμό της βίας στην περιοχή.

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στο Ντονέτσκ μετέδωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στα βορειοδυτικά της πόλης, που πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών αριθμούσε περίπου 1 εκατ. κατοίκους, ενώ γκρίζος καπνός υψωνόταν από μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προεδρία της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός. Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι ο Πούτιν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο, σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Γερμανίας ανέφερε ότι δεν έχει επιβεβαιώσει πως επετεύχθη συμφωνία για εκεχειρία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, γεγονός που σημαίνει πως το χρονοδιάγραμμα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων που συμφωνήθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες το περασμένο Σαββατοκύριακο ισχύει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Η ΝΑΤΟϊκή σύνοδος την επομένη της κατάπαυσης του πυρός στη ΝΑ Ουκρανία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 12:37

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης