Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται 20 επιβαίνοντες λεωφορείου στην Ουκρανία από άνδρα οπλισμένο με όπλα και εκρηκτικά.

Ο ένοπλος δράστης εισέβαλε μέσα στο λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τις Αρχές και ενημέρωσε ότι το λεωφορείο είναι γεμάτο εκρηκτικά, ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχει ακόμη ένα λεωφορείο γεμάτο εκρηκτικά, σε άλλο σημείο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιφερειακή αστυνομία αναφέρει: «Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα μήνυμα πως άνδρας πήρε υπό τον έλεγχό του λεωφορείο και κρατά περίπου 20 ομήρους στο κέντρο του Λουτσκ. Έχει εκρηκτικά και όπλα».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, όμως νωρίς το μεσημέρι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι δυνάμεις της τάξης έχουν αποκλείσει το κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία. Στο σημείο μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο δράστης «ανάρτησε τις απαιτήσεις του στο Twitter. Δεν έχει πει ξεκάθαρα τι ζητάει. Εκφράζει μόνο τη δυσαρέσκειά του για το σύστημα, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο σύστημα αναφέρεται ακριβώς. Ερευνούμε το συμβάν και προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις».

Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το μικρό λεωφορείο σταθμευμένο, με δύο από τα τζάμια του σπασμένα και τις κουρτίνες κλειστές. Αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο δράστης της ομηρείας αποκάλυψε στην αστυνομία ότι το όνομά του είναι Μαξίμ Πλοχόι, όπως ανέφερε στο Facebook ο Ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο. «Διαπραγματευόμαστε. Ελπίζουμε να διευθετηθούν όλα με τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε μιλώντας στο AFP, ενώ έκανε λόγο για «περίπλοκη ψυχική κατάσταση» του δράστη.

Στο Facebook, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σχολίασε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς θύματα. Διατηρώ την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου».

Με πληροφορίες από RT και ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης