Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι βασίζεται στην υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ό,τι αφορά την επιχείρηση ανοικοδόμησης της χώρας του μετά τη ρωσική εισβολή.

Είπε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, με τους οποίους συζήτησε τρόπους για την οικονομική στήριξη αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως είναι φυσικό, επικεντρωθήκαμε στην ανοικοδόμηση – και σε ό,τι χρειάζεται να γίνει σε πολλές πόλεις και χωριά της Ουκρανίας που έχουν υποστεί δεινά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των κατακτητών», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε κτήρια και υποδομές της Ουκρανίας κατά τον πρώτο χρόνο της ρωσικής εισβολής, υπολογίζονται σε περίπου 135 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό κόστος της ανοικοδόμησης και της οικονομικής ανάκαμψης της Ουκρανίας από αυτόν τον πόλεμο εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 410 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Μόνο για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ερειπίων υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης