Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της Κυριακής, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, η οποία θα τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα.

Επειτα από δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες των σχημάτων Ολάντ-Μέρκελ-Ποροσένκο και Ολάντ-Μέρκελ-Πούτιν, οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν να τηλεφωνηθούν, για να εξετάσουν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, την προσήλωσή του στην οποία εξέφρασε και πάλι ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη συνομιλία του με τους Ολάντ και Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε, επίσης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ότι οι φιλορώσοι αντάρτες είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν την κατάπαυση του πυρός.

Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και την καγελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνέχιση των συγκρούσεων στην περιοχή της πόλης Ντεμπάλτσεβε και απηύθυνε έκκληση για εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: 

Τηλεφωνική επικοινωνία Ποροσένκο-Μέρκελ-Ολάντ-Ομπάμα με θέμα την Ουκρανία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015, 16:06

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης