Ουκρανία: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 14:21
Ουκρανία: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία ξεκίνησε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ και άλλα στρατεύματα του ΝΑΤΟ σήμερα, λίγες ημέρες αφού η Ρωσία και η Λευκορωσία πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας ασκήσεις που προκάλεσαν την ανησυχία γειτονικών χωρών, ενώ σήμερα η Μόσχα ανακοίνωσε την έναρξη γυμνασίων με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι 4.000 ουκρανικά στρατεύματα και 2.000 ξένα θα συμμετάσχουν στην άσκηση «RAPID TRIDENT- 2012» η οποία θα διαρκέσει ως την 1η Οκτωβρίου. «Πιστεύω ότι καθένας από εσάς θα επικεντρώσει όλες του τις γνώσεις, όλες του τις προσπάθειες προκειμένου να δείξουμε στις επιθετικές χώρες ότι δεν έχουν καμία ελπίδα» δήλωσε ο Ίχορ Παλαχνιούκ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο αμερικανικός στρατός επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι στα γυμνάσια συμμετέχει μια μάχιμη ταξιαρχία της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον, η οποία έχει αναπτυχθεί από τον Απρίλιο στην Ουκρανία. Στα γυμνάσια συμμετέχουν στρατεύματα από 12 χώρες συνολικά με στόχο «τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ συμμάχων και εταίρων» και την επίδειξη της ετοιμότητάς τους.

Τα γυμνάσια αυτά πραγματοποιούνται μετά τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία τις τελευταίες εβδομάδες, στις οποίες συμμετείχαν 200.000 στρατιώτες σύμφωνα με τη Μόσχα. Το Κίεβο και το ΝΑΤΟ κατηγορούν επίσης τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 14:28