Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη στην ανατολική Ουκρανία, στη διάρκεια βομβαρδισμού σημείου ελέγχου του ουκρανικού στρατού, κατά τον οποίο επλήγη ένα λεωφορείο.

Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται στον στρατηγικής σημασίας δρόμο που συνδέει το αυτονομιστικό προπύργιο του Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής, την τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελία της περιφέρειας του Ντονέτσκ, πιστή στις αρχές του Κιέβου, ανακοίνωσε πως «εβλήθησαν περισσότερες από 40 ρουκέτες Γκραντ, μερικές από τις οποίες έπληξαν το λεωφορείο».

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, οι αντάρτες άνοιξαν πυρ από το Ντοκουτσάγιεφσκ, μια τοποθεσία σε απόσταση 15 χλμ. βορειοανατολικά του σημείου ελέγχου που ήταν ο στόχος.

Αυτονομιστής αξιωματούχος που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο εξέφρασε πάντως αμφιβολίες για την προέλευση των πυρών. «Είναι πολύ μακριά από το κοντινότερο σημείο ελέγχου μας. Ας δώσουν εξηγήσεις οι Ουκρανοί που βάλλουν εδώ και έξι ημέρες εναντίον του Ντονέτσκ», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία Ερτουγκρούλ Απακάν εξέφρασε με ανακοίνωση τη λύπη του για τη «σαφή επιδείνωση της κατάστασης επί του πεδίου τις τελευταίες 24 ώρες», περιλαμβανομένης της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ρουκέτα σε λεωφορείο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης