Επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι κοντά στη Ζαπορίζια κατήγγειλαν το πρωί της Παρασκευής (30/09) Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να πάνε σε κατεχόμενες περιοχές προκειμένου να παραλάβουν συγγενείς τους και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια, Αλεξάντερ Στρουκ

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ότι στο ανθρωπιστικό κονβόι συμμετείχαν 34 οχήματα με την αναχώρησή του να είναι προγραμματισμένη εδώ και αρκετές ημέρες

«23 νεκροί και 28 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε ανθρωπιστικό κονβόι στη Ζαπορίζια. Η Ρωσία είναι ένα κράτος τρομοκράτης που δεν αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή και αδιαφορεί για κάθε διεθνώς αναγνωρισμένο κανόνα πολέμου» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας, Μιχάλιο Φεντόροφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι είδε πτώματα να κείτονται στο έδαφος ή μέσα στα οχήματα. Ένας κρατήρας είχε δημιουργηθεί στο έδαφος μεταξύ δύο σειρών οχημάτων. Από την πρόσκρουση του πυραύλου στο έδαφος πετάχτηκαν κομμάτια χώματος στον αέρα, ενώ θραύσματα έπεσαν πάνω στα αυτοκίνητα. Τα τζάμια των οχημάτων και κυρίως αυτοκίνητα αλλά και τρία φορτηγάκια έχουν σπάσει.

Η αστυνομία και σωστικά συνεργεία, έχουν σπεύσει στο σημείο της επίθεσης. Μέσα στα οχήματα βρίσκονταν τα υπάρχοντα των ιδιοκτητών τους: κουβέρτες και βαλίτσες. Πλαστικά σεντόνια έχουν τοποθετηθεί πάνω από το πτώμα μιας γυναίκας και ενός νεαρού άνδρα που βρίσκονταν μέσα σε ένα πράσινο αυτοκίνητο, ενώ μια νεκρή γάτα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Δύο πτώματα βρίσκονταν σε ένα φορτηγάκι, τα τζάμια του οποίου είχαν σπάσει, ενώ οι πόρτες του ήταν γεμάτες θραύσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης