Η Ουγγαρία θα ανοίξει και πάλι τα Γυμνάσια στις 10 Μαΐου, δηλαδή τρεις εβδομάδες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι αναμένει πως 3,5 εκατομμύρια Ούγγροι, από τον συνολικό πληθυσμό των δέκα εκατομμυρίων, θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 μέχρι τις 19 Απριλίου, το οποίο θα επιτρέψει στη συνέχεια την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουγγαρία ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων και των υπηρεσιών πριν από δύο ημέρες αφού έχει εμβολιάσει το 25% του πληθυσμού της, παρόλο που το Ουγγρικό Ιατρικό Επιμελητήριο χαρακτήρισε πρώιμο το άνοιγμα, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Ωστόσο, η χώρα είχε επίσης τον υψηλότερο ημερήσιο κατά κεφαλήν αριθμό νεκρών λόγω της COVID-19 στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η Ουγγαρία είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που χορηγεί στους πολίτες της το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm, μετά την κυκλοφορία του ρωσικού Sputnik-V, αν και κανένα από τα δύο δεν έχει λάβει έγκριση για έκτακτη χρήση από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο χορηγούνται παράλληλα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και των σκευασμάτων της Moderna και της AstraZeneca, τα οποία έχουν όλα λάβει το «πράσινο φως» από την Ε.Ε.

Ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού είχε δηλώσει χθες ότι τα σχολεία θα άνοιγαν όπως είχε προγραμματιστεί στις 19 Απριλίου καθώς δεν υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία τους, απορρίπτοντας τις ανησυχίες δασκάλων και μαθητικών οργανώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης