Η Ουγγαρία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 4.709 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε η ουγγρική κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός της Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει το κλείσιμο των σχολείων όσο αυτό είναι δυνατό, αλλά κάποιες ιατρικές επεμβάσεις θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν, καθώς οι κλίνες των νοσοκομείων γεμίζουν με ασθενείς με COVID-19.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά 103 το προηγούμενο 24ωρο, πρόσθεσε η ουγγρική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που οι θάνατοι από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ξεπερνούν τους 100 σε μία μέρα. Με αυτούς ανήλθε σε 2.250 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στη χώρα αυτή των 10 εκατομμυρίων κατοίκων από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νοσηλευόμενοι με COVID-19 ανήλθαν το 24ωρο που πέρασε σε 5.489, διευκρίνισε επίσης η κυβέρνηση σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στηριζόμενος στις τρέχουσες προβλέψεις, ο Ορμπάν σημείωσε ότι η Ουγγαρία θα χρειαστεί 2.240 κλίνες με αναπνευστήρες στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ασθενείς ως τις 21 Νοεμβρίου και 4.480 ως τις 10 Δεκεμβρίου.

«Αυτό αγγίζει περίπου τα όρια των δυνατοτήτων που έχουμε (…) καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι 30.000 με 32.000 ασθενείς με COVID-19 θα νοσηλεύονται» δήλωσε ο Ορμπάν σε κρατικό ραδιοσταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε, αλλά λάβαμε αποφάσεις σήμερα (…) ότι, αν οι νοσούντες ξεπεράσουν το όριο αυτό, θα πρέπει να έχουν οριστεί μέρη (…) πέραν των νοσοκομείων αν χρειαστεί, στα οποία οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν κατάλληλη θεραπεία» πρόσθεσε.

Ο Ορμπάν διευκρίνισε ότι «εντός ημερών ή ωρών» θα ληφθεί απόφαση για τον επαναπρογραμματισμό ορισμένων επεμβάσεων ώστε να απελευθερωθούν νοσοκομειακές κλίνες.

Η Ουγγαρία έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με στόχο να αναχαιτίσει τη γρήγορη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Προσπαθώντας να περιορίσει την πρόκληση περαιτέρω ζημίας στην πληγείσα από την ύφεση οικονομία της χώρας, η εθνικιστική κυβέρνηση του Ορμπάν απέχει μέχρι στιγμής από την επιβολή αυστηρών μέτρων καραντίνας.

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, όπως και όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια, και οι αγώνες ποδοσφαίρου θα συνεχίσουν να γίνονται με χιλιάδες θεατές σε εθνικό επίπεδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης