«Αισιόδοξο» δείχνει τώρα το σχέδιο στην Ουγγαρία για άνοιγμα των σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 7 Απριλίου, δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Ζόλταν Μαρούσα σε σημερινή συνέντευξή του σε ουγγρική εφημερίδα.

Τα νοσοκομεία στην Ουγγαρία δέχονται «πρωτοφανή» πίεση από την αύξηση των ασθενών της COVID-19, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής χειρουργός της χώρας, καθώς η Ουγγαρία βρίσκεται στο επίκεντρο του τρίτου κύματος της πανδημίας που έχει πλήξει την κεντρική Ευρώπη ιδιαίτερα σκληρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ολόκληρη η σχολική χρονιά θα γίνει με μαθήματα εξ αποστάσεως. Ωστόσο χρειάζεται κάποιος βαθμός αισιοδοξίας για να λάβουμε ως δεδομένο το εκ νέου άνοιγμα των σχολείων στις 7 Απριλίου», δήλωσε ο Μαρούσα στην εφημερίδα Magyar Nemzet.

«Προς το παρόν φαίνεται πιο πιθανό ότι μια επιστροφή στη διδασκαλία στην τάξη μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά χρειάζεται επίσης να δούμε τις εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες για να το αξιολογήσουμε αυτό», προσθέτει.

Η Ουγγαρία είναι πρώτη στις εισαγωγές εμβολίων στην Ε.Ε. και στο ποσοστό εμβολιασθέντων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Η Ουγγαρία έχει χορηγήσει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η Ουγγαρία βρίσκεται τώρα στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε θανάτους από την COVID-19 αναλογικά με τον πληθυσμό της το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το Our World in Data.

Ως την Τετάρτη η Ουγγαρία είχε ανακοινώσει 593.710 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 18.952 θανάτους από την COVID-19.

Κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε χθες ότι δεν αναμένει γρήγορη χαλάρωση των σημερινών μέτρων lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο και πρόσθεσε ότι ένα μερικό άνοιγμα θα μπορούσε να αναμένεται κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης