Τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το δυστύχημα με το κρουαζιερόπλοιο στον Δούναβη στην κεντρική Βουδαπέστη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά Νοτιοκορεάτες τουρίστες το βράδυ της Τετάρτης, ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Μας συγκλόνισε αυτό (…) ένα δυστύχημα συνέβη στο οποίο οι επιβάτες δεν είχαν σχεδόν καμία πιθανότητα να επιζήσουν» δήλωσε ο Όρμπαν στον δημόσιο ραδιοσταθμό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι συνελήφθη ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, ενώ αξιωματούχοι των σωστικών συνεργείων δήλωσαν ότι πλέον είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες από τους 21 ανθρώπους που αγνοούνται μετά το δυστύχημα και ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να ανέρχεται σε επτά.

Το πλοίο, το οποίο έκανε κρουαζιέρα στον Δούναβη με επιβαίνοντες 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τουριστικούς οδηγούς και δύο Ούγγρους μέλη πληρώματος, ανατράπηκε την Τετάρτη το βράδυ, μετά τη σύγκρουσή του κατά τη διάρκεια καταιγίδας με ένα μεγαλύτερο πολυτελές επιβατηγό πλοίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης