Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει και οι έγκυες να αρχίσουν να εμβολιάζονται κατά του Covid-19 με τα εμβόλια της Moderna και των Pfizer/BioNTech.

Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να περιορίσει από το Σαββατοκύριακο τον αριθμό των πελατών που επιτρέπονται στα καταστήματα, ενώ παράλληλα θα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο Σάββατο.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ 275 θανάτων από Covid-19 το προηγούμενο 24ωρο.

Εξάλλου την Τετάρτη η επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας Σεσίλια Μούλερ είχε τονίσει ότι τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται υπό «εξαιρετική πίεση», καθώς η χώρα έχει αναχθεί σε επίκεντρο του τρίτου κύματος της πανδημίας που πλήττει ιδιαίτερα σκληρά την κεντρική Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα φτάσει στην κορύφωσή του το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο πυροδοτείται από τα πιο μεταδοτικά μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, το βασικό ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα αρχίσει να μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων μόλις περάσει η κορύφωση.

«Οι επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες» τόνισε μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ωστόσο ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι υπάρχει «μια ρεαλιστική πιθανότητα» τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν μετά τις 19 Απριλίου, μόλις εμβολιαστούν εκπαιδευτικοί και προσωπικό.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι το 71% των ενηλίκων άνω των 65 ετών που έχουν εγγραφεί για να εμβολιαστούν έχουν λάβει το εμβόλιο, ενώ συνολικά 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 10 εκατομμύρια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ουγγαρίας προειδοποίησε τους πολίτες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να περιορίσουν τις εξορμήσεις τους για ψώνια σε μία φορά την εβδομάδα, να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να αναβάλουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια εσωτερικού.

«Είμαστε πρώτοι παγκοσμίως εδώ και ημέρες σε ποσοστό θανάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό μας, τα περισσότερα τμήματα των νοσοκομείων έχουν μετατραπεί σε κλινικές Covid, οι μονάδες εντατικής θεραπείας δέχονται πολλαπλές πιέσεις» είχε τονίσει στην ανακοίνωσή του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης