Η κυβέρνηση της Ουγκάντας ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείσουν για σχεδόν ενάμιση μήνα, καθώς σε αυτά καταγράφεται το τελευταίο διάστημα υψηλός αριθμός κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος Γιοουέρι Μουσέβενι διευκρίνισε στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος πως έδωσε εντολή τα σχολεία να κλείσουν άμεσα για 42 ημέρες από σήμερα στις 08:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν αύριο (σήμερα Δευτέρα). Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ανοσοποιηθούν πλήρως, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέπεται να διδάσκουν» υπογράμμισε ο Μουσέβενι.

Ο πρόεδρος σημείωσε πως καταγράφεται ανησυχητικός αριθμός μολύνσεων στα σχολεία, που έχουν φθάσει συνολικά τις 948 σε 43 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 22 περιφέρειες.

«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος, αλλά τα περισσότερα σχολεία δεν αναφέρουν» τα κρούσματα στις υγειονομικές Αρχές, πρόσθεσε ο Μουσέβενι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υψηλός αριθμός των μολύνσεων στα σχολεία αποδίδεται κυρίως στην πλημμελή τήρηση των μέτρων, τις ανεπαρκείς υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και τους υπεράριθμους μαθητές σε κάποια από αυτά» αναγνώρισε ο αρχηγός του κράτους.

Οι Αρχές της Ουγκάντας είχαν κλείσει πέρυσι τα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας. Αργότερα τα άνοιξαν ξανά κατά φάσεις.

Ως χθες Κυριακή ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην αφρικανική χώρα είχε φθάσει, κατά τα επίσημα δεδομένα, τους 383 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 52.935 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 από τον Μάρτιο του 2020, όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης