Φωτογραφία – ντοκουμέντο φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ιταλικά μέσα ενημέρωσης με τον νεκρό δράστη που αιματοκύλισε την περασμένη Δευτέρα Χριστουγεννιάτικη αγορά στην καρδιά του Βερολίνου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Άμρι, ο οποίος καταζητείτο από τη γερμανική και ευρωπαϊκή αστυνομία, πέφτει νεκρός από τα πυρά δύο αστυνομικών έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες κυρίως για το πώς έφτασαν σε αυτόν οι ιταλικές Αρχές και τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά. Από πού ήρθε, πού πήγαινε, πώς τον έπιασαν…

Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο της ιταλικής «Il Tempo» ο δολοφόνος 12 ανθρώπων φαίνεται πεντακάθαρα να κείτεται διασωληνωμένος στο έδαφος, στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προσπάθησαν να τον κρατήσουν ζωντανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνες από το σημείο της συμπλοκής


(Λίγα λεπτά μετά την εξουδετέρωσή του)

Όλα ξεκίνησαν στις 03.00, τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας, την Παρασκευή) όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του σιδηροδρομικού σταθμού «Sesto San Giovanni» επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο. Ο άνδρας τράβηξε όπλο και αφού φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) άνοιξε πυρ. Στην κατοχή του εντοπίστηκε εισιτήριο αμαξοστοιχίας που είχε μόλις φθάσει από τη Γαλλία.

Το όπλο του δράστη εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Πολωνού οδηγού της νταλίκας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στο εσωτερικό της νταλίκας στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Χαλιφάτο

Ο 24χρονος Ανίς Άμρι, είχε ορκιστεί πίστη στo Iσλαμικό Xαλιφάτο, σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο «προπαγάνδας» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Στις εικόνες φαίνεται ο Τυνήσιος, Άνις Άμρι, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Μιλάνο από αστυνομικά πυρά, να ορκίζεται πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο άνδρας, ο οποίος εμφανίζεται να φορά παλτό και να στέκεται σε μια γέφυρα πάνω από έναν ποταμό, μιλάει κοιτώντας τον φακό.

Δηλώνει την πρόθεσή του να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους που έχουν σκοτωθεί στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και καλεί σε επιθέσεις εναντίον των «σταυροφόρων».

Η ημερομηνία και η περιοχή όπου γυρίστηκε το βίντεο, διάρκειας σχεδόν 3 λεπτών, δεν αναφέρονται.

Λίγο νωρίτερα, το Amaq μετέδωσε ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο Μιλάνο ήταν ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο που είχε χαρακτηριστεί εξαιρετικά επικίνδυνος.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης