Τρεις Μεξικανοί συμπεριλαμβάνονται στους 20 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην πόλη Ελ Πάσο της Πολιτείας Τέξας χθες Σάββατο, γνωστοποίησε ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όλα τα θύματα της επίθεσης, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα των δύο κρατών.

«Αυτό το συμβάν είναι πολύ ατυχές. Ξέρω το Ελ Πάσο. Ξέρω ότι είναι ήσυχο μέρος, μια από τις πόλεις των ΗΠΑ με τα λιγότερα κρούσματα βίας», τόνισε ο Λόπες Ομπραδόρ σε μήνυμά του που καταγράφηκε σε βίντεο και μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θύμισε ότι η πόλη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Σιουδάδ Χουάρες, ένα από τα κυριότερα σημεία συγκέντρωσης των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Έκανε λόγο για «αδελφική συνύπαρξη» μεταξύ «όσων ζουν στη Σιουδάδ Χουάρες και στο Ελ Πάσο».

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ ανέφερε επίσης μέσω Twitter ότι στην επίθεση τραυματίστηκαν έξι πολίτες της χώρας, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι 10 ετών. Το ΥΠΕΞ προσπαθεί ακόμη να εξακριβώσει την τύχη άλλων Μεξικανών υπηκόων που φέρονται να βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο όπου έγινε η επίθεση, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Μακελειό σε πολυκατάστημα στο Τέξας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης