Όπως κάθε χρόνο, οι δημοσιογράφοι της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον για το ετήσιο δείπνο με τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος επωφελήθηκε από την ευκαιρία για να αστειευτεί και να αυτοσαρκαστεί αναφερόμενος στην πολιτική του για την υγεία, τους πολιτικούς αντιπάλους του, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Με αφορμή τα προβλήματα μηχανογράφησης του ObamaCare, της πολιτικής για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση του προέδρου Ομπάμα, ο Aμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Το 2008 το σύνθημά μου ήταν “Ναι, μπορούμε”, το 2013 το σύνθημά μου είναι “Control-Αlt-Delete”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον Ρώσο ομόλογό του για να σατιρίσει ορισμένους συντηρητικούς σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης και την προφανή εμμονή τους με το γυμνό στήθος του Πούτιν

Φέτος ο κωμικός Τζόελ Μακ Χέιλ ανέλαβε να διασκεδάσει τον πρόεδρο και τους καλεσμένους του. Ο Αμερικανός ηθοποιός φημίζεται για τις αστείες ατάκες του στην εκπομπή του «The Soup» στο καλωδιακό και δορυφορικό ψυχαγωγικό κανάλι E!.

Το δείπνο των ανταποκριτών έχει γίνει το πιο φαντασμαγορικό γεγονός της Ουάσιγκτον, με ηθοποιούς του Χόλιγουντ κάθε χρόνο να σμίγουν με πολιτικούς και προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό δείπνο ήταν το 100ό από την ίδρυση του θεσμού αυτού, τον οποίο ορισμένοι δημοσιογράφοι επικρίνουν για τη χλιδή του αλλά και για την επιδεικτικά υπερβολική οικειότητα μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η «Washington Post» γράφει για το «αλλόκοτο δείπνο των ανταποκριτών, με γνωστούς δημοσιογράφους, υψηλόβαθμους πολιτικούς, διακεκριμένους αθλητές και αστέρες του Χόλιγουντ, από πρωτοκλασάτους έως τριτοκλασάτους».

Το κόκκινο χαλί, η αίθουσα χορού, γεμάτη από άντρες που φορούν σμόκιν και γυναίκες με αστραφτερά βραδινά φορέματα, παραπέμπουν στην βραδιά των Όσκαρ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο έξω από το ξενοδοχείο όταν έφθασαν χθες βράδυ για την εκδήλωση.

Το δείπνο καθιερώθηκε πριν από 100 χρόνια ως μια μικρή συγκέντρωση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Ήταν μια εκδήλωση άγνωστη εκτός των ορίων της Ουάσιγκτον μέχρι το 1987, όταν ένας δημοσιογράφος συνοδεύτηκε στο δείπνο από την εντυπωσιακά όμορφη γραμματέα του αντισυνταγματάρχη Όλιβερ Νορθ, στη δίνη του σκανδάλου Ιράν-Κόντρας, γράφει η «Washington Post».

Η παρουσία της νεαρής Χολ έγινε πρωτοσέλιδο και άνοιξε τις πύλες για διάσημους προσκεκλημένους στη βραδιά αυτή.

Φέτος 2.630 εισιτήρια ξεπουλήθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου Στίβεν Τόμα στην «Post».

Ωστόσο επικριτές δηλώνουν πως η βραδιά αυτή πλέον δεν έχε καμία χρησιμότητα. Ο Μαρκ Λίμποβιτς, ανταποκριτής του «The New York Times Magazine» δήλωσε στο CNN ότι αγνοεί τι γιορτάζεται τη βραδιά αυτή. «Απλώς δεν ξέρω γιατί πραγματοποιείται ξανά και ξανά» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης