Στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, ο Στρατός της Σωτηρίας μετέτρεψε μια πρώην φυλακή σε δωμάτια για τους άστεγους που δεν μπορούν πλέον να φιλοξενηθούν με ασφάλεια στα τοπικά καταφύγια, λόγω των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί με αφορμή την πανδημία του Covid-19.

Μολονότι ο χώρος είναι ασυνήθιστος, οι περισσότεροι είδαν θετικά την ευκαιρία αυτή, αφού το τελευταίο διάστημα αναγκάζονταν να κοιμούνται σε ράντζα ή σε κοινόχρηστους κοιτώνες, είπε ο εκπρόσωπος του Στρατού της Σωτηρίας, Γιοπ Σάφελς. «Έχουν περισσότερη απομόνωση, περισσότερο χώρο και κατά συνέπεια περισσότερη ασφάλεια, κάτι που το εκτιμούν», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 40 άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στην πρώην φυλακή Οβερμάζε, η οποία έκλεισε το 2013. Ο Σάφελς είπε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει τη χρήση του κτηρίου για όσο διάστημα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. Ένας από τους νέους ενοίκους, ο Χακίμ Σαρίφ, είπε ότι είναι ευτυχής που τώρα έχει στη διάθεση του «ένα μέρος όπου μπορεί να τοποθετήσει τις φωτογραφίες της οικογένειάς του», που έχει μείνει στη Σομαλία.

Στην Ολλανδία μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον SARS-CoV-2 29.214 άνθρωποι και οι 3.315 από αυτούς πέθαναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης