Δύο παγιδευμένες επιστολές εξερράγησαν σήμερα το πρωί στην Ολλανδία, η μία σε γραφείο ταχυδρομικών υπηρεσιών της τράπεζας ABN Amro στο Άμστερνταμ και η άλλη σε γραφείο ταχυδρομικών υπηρεσιών του ιαπωνικού ομίλου ηλεκτρονικών Ricoh.

Όπως έγινε γνωστό, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και διεξάγεται έρευνα για το αν οι εκρήξεις συνδέονται με σειρά παγιδευμένων επιστολών οι οποίες έχουν εντοπισθεί από τις αρχές του Ιανουαρίου στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εργαζόμενος στο γραφείο στο Άμστερνταμ άκουσε έναν ήχο που έμοιαζε με σφύριγμα καθώς άνοιγε μια επιστολή, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης. «Ο εργαζόμενος πέταξε μακριά την επιστολή και σημειώθηκε μικρή έκρηξη», πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ABN Κες Φαν Νταϊκχάιζεν δήλωσε πως μίλησε με τον άνδρα ο οποίος είχε χειριστεί την επιστολή στο κέντρο διεκπεραίωσης σε δυτικό προάστιο της πόλης. «Το καλό νέο είναι πως δεν έχει τραυματιστεί, το κακό νέο φυσικά είναι πως συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και πως οι άνθρωποί μας πρέπει να τα αντιμετωπίσουν», δήλωσε ο Νταϊχάιζεν.

Η δεύτερη έκρηξη στη νότια πόλη Κερκράντε, στα σύνορα με τη Γερμανία, σημειώθηκε στα γραφεία της Ricoh, μιας ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όμως αυτοί που ενεπλάκησαν είναι φυσικά πολύ σοκαρισμένοι», ανέφερε η Ricoh σε ανακοίνωσή της. Προκάλεσε κάποιες ζημιές και η εγκατάσταση έκλεισε για να ελεγχθεί από τη σήμανση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ολλανδική αστυνομία ερευνά από τις 3 Ιανουαρίου σειρά παγιδευμένων επιστολών, για τις οποίες έχει δηλώσει πως φαίνεται ότι έχουν σταλεί από το ίδιο πρόσωπο. Όλες εντοπίσθηκαν πριν εκραγούν. Στους προηγούμενους στόχους περιλαμβάνονταν ένα ξενοδοχείο, ένα πρατήριο βενζίνης, ένας χώρος στάθμευσης, ένα μεσιτικό γραφείο και μια εισπρακτική εταιρεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης