Ολλανδία-Covid-19 : Η κυβέρνηση επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 14:18
Ολλανδία-Covid-19 : Η κυβέρνηση επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση

Η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα στα κλαμπ και τις ντισκοτέκ, τα μουσικά φεστιβάλ και τα εστιατόρια από σήμερα λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων του Covid-19 μεταξύ των νέων, σύμφωνα με πληροφορίες των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης.

Η Ολλανδία ήρε τα περισσότερα μέτρα του lockdown στις 26 Ιουνίου, καθώς τα κρούσματα μειώνονταν, ενώ περί τα δύο τρίτα του πληθυσμού είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ωστόσο, με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κλαμπ ανοιχτά, τα νέα κρούσματα εκτοξεύθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τους τελευταίους μήνες. Περισσότερα από 5.400 κρούσματα ανακοινώθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με κάτω των 1.000 μία εβδομάδα πριν.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων στις 18:00 σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP

Η Ολλανδία δεν αναμένεται να επιστρέψει σε εκτεταμένο lockdown, αλλά θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL, τα καφέ και τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους θα περιοριστούν στη συμμετοχή 1.000 ατόμων το πολύ, ενώ έως 500 άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Περί τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αφορούν νέους και περισσότερο από το 50% την παραλλαγή Δέλτα του Covid-19, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 14:24