Ένας Αφροαμερικανός άνδρας εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση χθες το απόγευμα μετά τον τραυματισμό του από πυρά αστυνομικού στην πλάτη, στην πολιτεία Ουισκόνσιν. Ο αστυνομικός πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής το θύμα με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του κόσμου και να ωθήσει εκατοντάδες πολίτες να διαδηλώσουν στον τόπο του συμβάντος.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόουσα, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για ένα «ενδοοικογενειακό συμβάν». Εκείνος έτρεξε προς το αμάξι και οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να σταματήσει, όμως δεν υπάκουσε και ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο από αστυνομικούς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης.

Ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ δείχνει τον άνδρα να βαδίζει προς το αυτοκίνητό του ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα που φοράει και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα -ακούγονται τουλάχιστον επτά εκπυρσοκροτήσεις- αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαΐου 2020 ο 46χρονος Αφροαμερικανός, Τζορτζ Φλόιντ, έχασε τη ζωή του όταν ένας από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν του προκάλεσε ασφυξία πατώντας τον στον λαιμό με το γόνατό του. Το θύμα έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω, παρακαλώ σταμάτα». Ωστόσο ο αστυνομικός δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα ο 46χρονος να χάσει τη ζωή του από ασφυξία.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης