Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν «καταδίκασε έντονα» τη βομβιστική επίθεση στη Μαριούπολη στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και κατήγγειλε τις πολεμοχαρείς δηλώσεις των φιλορώσων αυτονομιστών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επικεφαλής του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι-μουν «καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις με ρουκέτες στην πόλη της Μαριούπολης, οι οποίες προκάλεσαν δεκάδες θύματα μεταξύ των αμάχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαν «καταγγέλλει επίσης τη μονομερή καταγγελία της κατάπαυσης του πυρός που έγινε χθες από τους ηγέτες των αυτονομιστών και τις ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις τους για την κατοχή μεγαλύτερου ποσοστού εδαφών (στην ανατολική Ουκρανία), αψηφώντας τις δεσμεύσεις τους οι οποίες είναι μέρος των συμφωνιών του Μινσκ».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ «καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ενεργοποιήσουν και πάλι τις (ειρηνευτικές) συμφωνίες του Μινσκ» του Σεπτεμβρίου. «Η ειρήνη, η εδαφική ακεραιότητα και η σταθερότητα της Ουκρανίας, σχετίζονται με αυτές τις περιοχές στο σύνολό τους και πρέπει να αποκατασταθούν επειγόντως» αναφέρει ακόμη η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της Μαριούπολης είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και περισσότεροι από 90 να τραυματιστούν, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις που μετέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του δήμου της πόλης Όλεγκ Καλίνιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης