Ο νέος προσωρινός απολογισμός των θυμάτων από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Παμ, ο οποίος σάρωσε το αρχιπέλαγος των νησιών Βανουάτου επηρεάζοντας αρνητικά τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, μειώθηκε σε 11 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μόλις πριν από 10 ημέρες η ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι ο ανεπίσημος αριθμός των νεκρών είναι 44 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) αναγκάστηκε λόγω έλλειψης πληροφοριών να αναθεωρήσει αρκετές φορές τον αριθμό των νεκρών από τον κυκλώνα και τώρα χρησιμοποιεί τους αριθμούς που δίνει η τοπική διοίκηση των νησιών του νότιου Ειρηνικού.

Τα Βανουάτου, η νησιωτική χώρα του νότιου Ειρηνικού με τους 270.000 κατοίκους, χτυπήθηκαν το βράδυ της 13ης προς την 14η Μαρτίου από τον κυκλώνα Παμ, μια καταιγίδα κατηγορίας 5 με ριπές ανέμων άνω των 320 χιλιομέτρων την ώρα. Από τη θεομηνία επλήγησαν 166.000 άνθρωποι σε 22 από τα 80 νησιά του αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, οι αρχικές εκθέσεις επιβεβαιώθηκαν όσον αφορά στις καταστροφές σε υλικοτεχνική υποδομή, καθώς το 90% των κατοικιών, των σχολείων, των κλινικών και των εκκλησιών στα 22 νησιά του αρχιπελάγους υπέστη σοβαρές ζημιές ή ισοπεδώθηκε. Η ίδια οργάνωση του ΟΗΕ έχει καταγράψει δωρεές προς τους πληγέντες από ξένες δυνάμεις, όπως η Αυστραλία, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης