Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ανέλαβε επισήμως τη Δευτέρα τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε την «ανάγκη για πολιτική δράση προς την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Η Ουάσιγκτον έχει υποστηρίξει με συνέπεια τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης «την αποφασιστικότητά τους» να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί το φιλόδοξο σχέδιο της Διατλαντικής Εταιρικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων.

Σε ξεχωριστή δήλωσή του ο 57χρονος Ντόναλντ Τουσκ πλέον νέος πρόεδρος της ΕΕ, σημείωσε ότι η συμφωνία είναι «μια έκφραση της γεωπολιτικής συνεργασίας μας». Οι Τουσκ και ο Ομπάμα συμφώνησαν επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης