Ο «βασιλιάς του κοτόπουλου» ως… άλλος Ναπολέων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014, 15:59
Ο «βασιλιάς του κοτόπουλου» ως… άλλος Ναπολέων
Ο βασιλιάς του κοτόπουλου της Νότιας Κορέας, ο οποίος κατέβαλε περισσότερα από 1,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει ένα δίκοχο καπέλο του Ναπολέοντα, εξήγησε ότι θεωρεί τον Γάλλο αυτοκράτορα καθοδηγητή του σύγχρονου επιχειρηματία.

«Έτρεφα πάντα μεγάλη εκτίμηση για το αδάμαστο πνεύμα του Ναπολέοντα, για τον οποίο τίποτα δεν ήταν αδύνατο. Ήταν αισιόδοξος ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Ο Ναπολέων δεν είχε εύκολη ζωή όταν ήταν νέος και ήθελε να πετύχει, ποτέ δεν τα παράτησε. Ήταν επίσης ένας σχολαστικός ηγέτης, παράδειγμα για όλους τους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου και εμού», δήλωσε ο Κιμ Χονγκ-Κουκ, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας-κολοσσού Harim.

«Πάντα πίστευα ότι υπήρχαν κάποιες ομοιότητες μεταξύ μας σε σχέση με τον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων, αν και απέχω μακράν από το να είμαι τόσο μεγάλος όσο ο Ναπολέων. Έτσι αγόρασα το καπέλο του για να δώσω νέο άνεμο στο πνεύμα επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο 57χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας σε ανακοίνωσή του.

Ο Νοτιοκορεάτης πλήρωσε 1.884.000 ευρώ σε δημοπρασία την Κυριακή, κοντά στο Παρίσι για να αγοράσει το καπέλο με φτερό που φορούσε μια από τις διασημότερες ιστορικές μορφές της Γαλλίας. Το συγκεκριμένο καπέλο είναι ένα από τα δεκαεννέα δίκοχα καπέλα που έχει πιστοποιηθεί ότι ανήκαν στον αυτοκράτορα και απομένουν ανά τον κόσμο και περιλαμβανόταν στη συλλογή των Ανακτόρων του πριγκιπάτου του Μονακό.

«Το πνεύμα του Ναπολέοντα στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα για την εποχή μας, που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το επιχειρηματικό πνεύμα», αναφέρει.

Ο Κιμ Χονγκ-Κουκ άρχισε να εμπορεύεται κοτόπουλα σε πολύ νεαρά ηλικία, πριν επεκτείνει τις δραστηριότητές του στους τομείς της επεξεργασίας χοιρινού κρέατος, των πουλερικών, των ζωοτροφών, των φαρμάκων για ζώα και τη διανομή. Ο όμιλός του κατέγραψε πωλήσεις 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013.

Διαβάστε επίσης:
Kαπέλο του Ναπολέοντα αγοράστηκε έναντι 1.884.000 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014, 16:03