Τα αποκαλυπτήρια ενός γιγάντιου μπρούτζινου αγάλματος, που απεικονίζει τον Τζένγκις Χαν, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γλυπτό του Μογγόλου πολέμαρχου έχει ύψος σχεδόν πέντε μέτρα και εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού της 850ης επετείου από τη γέννησή του.

Είναι έργο του Ρώσου γλύπτη, Ντάσι Ναμντάκοφ και δείχνει τον ισχυρό άνδρα της Μογγολίας να ιππεύει ένα άλογο το οποίο κατεβαίνει από τον ουρανό. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανέφερε πως η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος απορρέει από τον μεγάλο θαυμασμό του προς το πρόσωπό του Τζένγκις Χαν.

«Ο λόγος που επέλεξα αυτή τη σύνθεση οφείλεται καθαρά στο γεγονός πως ο Τζένγκις Χαν ήταν κάτι παραπάνω από ένας πολέμαρχος. Αν ήθελα να τον αναπαραστήσω ως τέτοιον, θα επέλεγα κάτι άλλο. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι στοχαστής», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζένγκις Χαν έγινε πασίγνωστος για τις κατακτήσεις του και για τις εκπληκτικές στρατηγικές του ικανότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούσε την υπεροχή του αλόγου στη μάχη. Μαζί με τον Ταμερλάνο ή Τιμούρ τον Κουτσό αποτελούν τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία της ασιατικής χώρας, καθώς επί των ημερών τους η Μογγολία έφθασε στο μέγιστο της έκτασής της.

Το άγαλμα θα βρίσκεται στο Χάιντ Παρκ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Δείτε τα video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης